Boek van de Maand

Wet versterking bestuur pensioenfondsen

Governance, een onderwerp dat dagelijks het nieuws haalt. Het inrichten en behouden van good governance begint met het kennen van de spelregels. Wie de regels niet kent, kan zich er ook niet aan houden en ook anderen niet controleren.

Een klein probleempje bij het kennen van deze spelregels: de Wet versterking bestuur pensioenfondsen, lagere wetgeving en de Code kennen een enorme grote hoeveelheid regels.

Daarom heeft Swalef een thematisch gerangschikt boek gemaakt met een overzicht per bestuursmodel. Dit boek maakt het voor het bestuur, het intern toezicht en de medezeggenschap gemakkelijker om alles precies te weten.

Bestellen kan via laura@swalef.nl. De kosten van het boek zijn € 49,50 (excl. BTW en verzendkosten).

IMG_2534

De Afgrond

Hugues le Bret

Jerome Kerviel bracht in 2008 Sociéte Générale aan het wankelen door de bank op te zadelen met een schuld van meer dan € 50 miljard. Hugues le Bret was in die tijd directeur communicatie en was als een van de eersten op de hoogte van het drama. Hoe kon dit gebeuren? Hoe moest de schuld van 50 miljard worden weggewerkt?  Hoe kon de bank dit overleven? Le Bret beschrijft op indringende wijze hoe vanaf het eerste uur dat het intern bekend werd tot maanden daarna het prces verliep van de ontmaskering van de dader en de redding van de bank. Wie meer over de achtergronden van banken en fraude wil weten, is dit een must read.

Bestel nu het boek De Afgrond van Hugues le Bret via: meijer@mpf.nl. Prijs € 20,00 plus € 2,50 verzendkosten.